Парфюмът отразява нашата личност, духовност и индивидуалност. Той казва повече за нас отколкото можем да си представим. А ароматният шлейф, който оставяме след себе си, събужда сетивата и кара хората да мечтаят. Затова как да нанесем правилно парфюма, така че да го запазим най-дълго време? Ето няколко съвета:

Напръскайте пулсиращите точки по вашето тяло. Там температурата е по-висока и позволява на ароматните частици да се разгърнат по-добре. Например: шията, тила, долната част на ушите, деколтето, пъпа, китките, вътрешната страна на лактите и коленете и др. Едно напръскване обикновено е достатъчно. Може да напръскате и косата си, макар че тя не задържа дълго аромата.

Трябва да знаете също така, че парфюмът изветрява по-бързо, когато го напръскате върху суха кожа. Затова винаги се старайте да хидратирате кожата си, преди да нанесете ароматната течност.

Не е препоръчително да нанасяте парфюм върху дрехите си: синтетичните материи го развалят, а при естествените съществува опасност от оставяне на петна по тях, особено при коприната. Недейте да пръскате и бижутата.

По отношение на количеството, златното правило е „по-добре малко отколкото прекалено”. Напръскайте въздуха над главата си и се оставете в нежната прегръдка на образувалата се ароматна роса! И не забравяйте съвета на Коко Шанел:

„Парфюмирайте се там, където искате да ви целуват!”